Hoe kies je de beste gaming-headset

De gaming-headsets van Sennheiser hebben zo'n lange levensduur dat je hem jarenlang kunt gebruiken. Dus voordat je een nieuwe headset voor games overweegt, zijn er enkele punten waarmee je rekening zou moeten houden.

Welk platform?

Het eerste punt dat je zou moeten overwegen wanneer je op zoek bent naar de beste headset, is het(de) platform(s) waarop je speelt en het type game dat je speelt. Wij hebben kosten noch moeite gespaard om de beste gaming-headsets te ontwikkelen voor de PS4™, ®, Consoles met 3,5 mm jackplug, PC en Mac.

Welk platform?

Comfort

Wanneer je vele uren speelt moet je er zeker van zijn dat de headset geen invloed op je spel heeft en comfortabel op het hoofd zit. Hoewel comfort het allerbelangrijkste is bij een gaming-headset, is dit tevens afhankelijk van een uiterst individuele smaak.

Wij hebben onze headsets gedurende vele jaren op honderden verschillende hoofden getest om een optimaal draagcomfort te kunnen garanderen. Al onze headsets zijn gemaakt van licht materiaal voor een optimaal comfort, waardoor je de game voelt en niet de headset.

Tevens moet je bedenken op welke manier je de headset het liefste zou willen dragen en of je een voorkeur heb voor een comfortabel lichtgewicht op het oor (L), een perfecte pasvorm rond het oor (XL) of een extreem comfort rond het oor (XXL).

Comfort

Microfoon

Wanner je een gamer bent en met andere spelers wilt communiceren, heb je een ingebouwde microfoon in je gaming-headset nodig. Onze headsets zijn voorzien van microfoons van een uitzonderlijke klasse met een eigen signatuur. Deze microfoons beschikken over een lawaai-onderdrukking van topkwaliteit, zodat jij je medespelers kristalhelder kunt horen. Wanneer je lekker op jezelf wilt spelen zonder met anderen te hoeven communiceren, draai je de microfoonarm gewoon in een verticale stand en ben je uit de lucht.

Microfoon

Open of gesloten?

Wanneer jij je oren koel wilt houden en de geluiden om je heen wilt blijven horen zonder de omgeving teveel te willen storen, moet je kiezen voor een open gaming-headset.

Wanneer je niet gestoord wilt worden terwijl je aan het gamen bent en je de omgeving niet wilt storen, moet je voor een gesloten gaming-headset gaan. Een belangrijk voordeel voor jou als competitieve gamers is dat je met het gesloten ontwerp ook het meest minieme detail hoort - zelfs in een lawaaiige omgeving.

Open of gesloten?

Duurzaamheid

Als je een headset hebt gekozen die aan al je eisen voldoet, mag je verwachten dat je deze gedurende vele jaren kunt gebruiken. Met onze Duitse technologie zien onze headsets er niet alleen geweldig uit, maar zijn ook gebouwd om lang mee te kunnen gaan. Er wordt uitsluitend materiaal van topkwaliteit gebruikt en de aandacht voor het detail is superieur. De luidsprekers worden in onze eigen fabrieken in Europa ontworpen en geproduceerd en de gevlochten, stoffen snoeren garanderen een lange levensduur.

Duurzaamheid

Geluidskwaliteit

Bij de keuze van de juiste gaming-headset is een superieur geluid essentieel.

Voor zowel competitief als thuis gamen is het van het grootste belang dat het interactieve in-game en omgevingsgeluid perfect opgenomen en weergegeven wordt. Flitsende reacties op geluiden zoals voetstappen, geweervuur en scenario-indicatoren geven je de competitieve indruk die je nodig hebt om je game naar het volgende level te brengen.

Het is afhankelijk van de game die je speelt of je kunt luisteren naar het doordringende geluid van een 7.1-kanaals surround sound of naar de stereo game sound. Onze headsets met surround sound zijn gemaakt met behulp van de Dolby®-hoofdtelefoontechnologie en leveren een virtuele 7.1-kanaals surround sound van ongekende kwaliteit.

Geluidskwaliteit

Reserveonderdelen

Wij weten dat je van je headset houdt en deze heel lang wilt gebruiken. Daarom zorgen wij dat je kunt beschikken over originele reserveonderdelen zoals oorkussentjes. Bij sommige producten kunnen zelfs de kabels door een servicetechnicus worden vervangen.

Reserveonderdelen

Waarom Sennheiser?

Waarom Sennheiser?

Game tijd is jouw tijd, daarom wordt elke gaming-headset van Sennheiser geleverd met een ingebouwde missie: maximaal speelplezier bieden door een puur en doordringend audiogeluid. Klik hier om uit te vinden waarom de gaming-headset van Sennheiser de beste keus is.
Meer

Have questions, suggestions or need support?

Have questions, suggestions or need support?

Write directly to our gaming experts for product specific information, ideas, advice, or feedback! Meer