IE 300

Article No. 509104
299.00
incl. BTW – gratis verzending

IE 300 — Gewapend met de waaier aan vernieuwende akoestische technologieën achter onze 7 mm XWB-transductor, brengt de IE 300 moeiteloos een audiofiele luisterervaring tot stand, waar je maar wil.

KENMERKEN

 • In Duitsland gemaakte 7 mm XWB-transducer - voor natuurlijk gebalanceerd geluid
 • Resonator kamer om maskerende resonanties te verwijderen
 • Nieuw ontwikkeld membraanfolie voor minimale natuurlijke resonanties
 • Para-aramide versterkte kabels met vergulde MMCX-connectoren en een 3,5 mm plug
 • Verstelbare flexibele oorhaken en een keuze uit ooradapters incl. traagschuim
 • Impedantie: 16 ohm
 • Frequentiebereik: 6 Hz - 20.000 Hz
 • Totale harmonische vervorming <0,08% (1 kHz, 94 dB)
»I´ve been waiting for this one to be released and it certainly exceeded my expectations.«
Jude Mansilla – Founder of Head-Fi.org
»You can throw out the flimsy earbuds—these infinitesimal components deliver gigantic sound with minimal distortion.«
»We’ve developed the IE 300's exciting sound by building on the acclaimed IE 800 technology. The high-performance transducer optimized for wideband reproduction and minimum distortion ensures you hear every detail and brings you closer to your music.«
Jermo Köhnke, Product Manager Audiophile
»From refining our acclaimed 7 mm Extra Wide Band (XWB) transducer to the nozzle's dimensions or the tube length, we have spent a great deal of effort on each detail, no matter how small, to ensure the IE 300 achieves exactly the right sound quality, giving life and soul to the music you love.«
Virgilio Pascua, Development Engineer for Acoustics
»Sennheiser stands for quality in both construction as well as sound, and it’s no different this time. The IE 300 is a very affordable IEM that not only looks nice, it’s also very well built, very comfortable and great sounding.«
»The IE300 presents a very cohesive sound with movements that are easily pinpointed and tracked, while the very wide stereo separation really contributes to the overall enjoyment of the music more than some will realize...«
Wiljen, Head-fi.org user
»The IE 300 manages to surround you with the track, completely avoiding the 'in-the-head' feel provided by other products.”
“... anyone wanting a refined V-shaped sound in this price range should have these on their radar.«
B9Scrambler, Head-Fi.org user
»The IE 300 is really lightweight, so I ran into zero comfort issues for long-term sessions.«
Corgifall, Head-i.org user
»The sound is fun, coherent, clear, refined (have I mentioned that yet? lol), with strong bass response.«
FreeWheelinAudioLuv2, Head-Fi.org user

Overal diezelfde gedetailleerde sound.

De drijvende kracht achter de IE 300 is een geraffineerde versie van onze Extra Wide Band-transductor, de 7 mm XWB, alom geprezen om zijn adembenemende akoestische prestaties in een verraderlijk compact systeem. Een nieuwe mix van materialen in het diafragma verbetert de rust- en responstijden, voor een grotere nauwkeurigheid doorheen het hele frequentiespectrum. Resonantie wordt tot het minimum beperkt en de hogere snelheid zorgt voor helderheid in de hogere frequenties, een subtiel warm middenregister en een zuivere basrespons, met een lage harmonische distorsie. Overgangen zijn strak zonder vervelende versmering van frequenties, zodat stemmen hun zijdezachte karakter behouden en van de masteropname intact je hersenen bereiken. De XWB-transductoren leveren een volstrekt unieke klankreproductie op binnen het audifiele arsenaal van Sennheiser, wat overigens niet hoeft te verbazen gezien de uiterste precisie waarmee ze in onze topvestiging in Duitsland ontwikkeld en vervaardigd worden. Ondanks het minuscule formaat klinkt de output meer dan levensecht, waardoor je je intiem verbonden kunt voelen met je favoriete tracks.

Air Traffic Control

Een doorslaggevend element in de evenwichtige akoestische prestaties van de IE 300 is de achterruimte — een minuscule kamer-in-de-kamer die de luchtstroom achter de transductor helpt te beheren en te beheersen. De richting en het globale volume aan lucht worden nauwkeurig gecontroleerd, tijdens de doortocht ervan en bij het verlaten van het transductorsysteem. Dat levert hoorbaar precieze bas- en middentoonervaringen op. Verder hebben we een natuurlijke toename kunnen vaststellen van de frequentieresonantie van het oorkanaal, wanneer dit afgesloten is door een oordop-adapter. Het verminderde luchtvolume bracht een maskerend effect teweeg dat kritieke details uit het bronsignaal verdoezelde. Om die subtiele details opnieuw naar voren te halen werd een frequentieabsorberende resonatorkamer gebruikt. Dit samenspel van technologieën verloopt in perfecte harmonie, wat de IE 300 tot een gewilde referentie maakt, als klankkwaliteit er echt toe doet.

Rust in je oren

De IE 300 verzekert je van een opwindende hifi-ervaring, waar je je ook bevindt. Stel je eens voor dat je overal over je eigen persoonlijke, deskundig op je wensen afgestemde luisterstudio beschikt, klaar om je terstond een gelukzalige geluidsbeleving te bezorgen. Aangezien de IE 300 je afschermt van omgevingsgeluid heb je je muziek elke luistersessie weer perfect onder controle. Door het beperken van de omgevingsruis neemt de luistervermoeidheid af, wat leidt tot langere en betere luistersessies op eender welke denkbare plaats.

Rust in je oren

Professionally inspired

Inbegrepen bij de IE 300 zijn drie formaten van oordopjes in silicone en nog eens drie in geheugenschuim. Die laatste volgen de unieke vorm van je oorkanaal, voor een maximale geluidsisolatie. De inspiratie voor het ontwerp van de IE 300 kwam eigenlijk van uitvoerende muzikanten die de behoefte voelden aan een universeel in-ear monitoringsysteem, met een comfortabele pasvorm voor lange werkdagen. En hoewel velen nooit een voet op een livepodium zullen zetten, apprecieert hun audiofiele oor hoe de IE 300 gelijke tred houdt met hun mobiele levensstijl.

Professionally inspired

Het draait allemaal om verbinding

De IE 300 uitrusten met een afneembare kabel was een voor de hand liggende keuze; geluid van audiofiele kwaliteit vereist echter een bijpassend niveau van mechanische betrouwbaarheid. Onze ingenieurs kregen de taak om ongeëvenaarde, betrouwbare compacte oortelefoons te leveren die robuust en bestand zijn tegen slijtage. Om dit te bereiken, begonnen ze met vergulde Fidelity + MMCX-connectoren - bekend om hun rotatieduurzaamheid en contactintegriteit - en zaten ze elk in een verzonken, 4,8 mm brede aansluiting onder het oppervlak van de behuizing. Dit levert een uitstekende trekontlasting en stabiliteit op, waardoor gebruikers het volste vertrouwen hebben dat hun IE 300 altijd klaar is om te presteren - vooral in combinatie met onze met para-aramide versterkte kabel die bestand is tegen duizenden buigcycli. Een stereo 3,5 mm / ⅛-inch stekker biedt de standaardaansluiting voor digitale audiospelers, hoofdtelefoonversterker-DAC-combo's, laptops, mobiele telefoons, audio-interfaces - het aantal apparaten waarvan het geluid wacht om te worden herontdekt, is eindeloos. Er zullen gebalanceerde kabels van 2,5 mm en gebalanceerde aansluitingen van 4,4 mm beschikbaar zijn (apart verkrijgbaar), waarmee toegang wordt geboden tot de nieuwe generatie gebalanceerde apparaten die populair zijn in de audiofiele gemeenschap.

»How could something so small and so portable sound so big?«
Introducing the IE 300: Detailed Sound Everywhere.

Wat zit erbij?

 • IE 300-oortjes
 • Kabel met MMCX-connectoren en 3,5 mm-stekker
 • Set dopjes (S, M, L) in silicone en geheugenschuim
 • Transportetui
 • Schoonmaaktool
 • Gebruikershandleidingen

Technische gegevens

 • Impedantie
  16 Ω
 • Transductorprincipe
  Enkelvoudige dynamische driver, drukkamer
 • Weight w/o cable
  4 g
 • Geluidsdrukniveau (sound pressure level - SPL)
  124 dB (1 kHz / 1 Vrms)
 • Oorkoppeling
  In-ear
 • Kabellengte
  125 cm
 • Frequentiereactie
  6 Hz - 20 kHz
 • THD, totale harmonische vervorming
  < 0,08 % (1 kHz, 94 dB SPL)

Downloads

 • Veiligheidsinstructies en regelgevende informatie
  • Safety Guide including Compliance Information IE 300 (3.4 MB) Download

   Version 11/2020

 • Handleiding ‘snel wegwijs’
  • Quick Guide IE 300 (1.6 MB) Download

   Version 11/2020

 • EU-conformiteitsverklaring
  • EU Declaration of conformity IE 300 | IE 900 | IE 80 S | IE 800 S | IE 4 (620 KB) Download