MobileConnect
Luisterondersteuning
op uw smartphone

Sennheiser MobileConnect streamt audiocontent via wifi live en in een hoge kwaliteit naar om het even welke smartphone. Laat uw publiek de klankkarakteristieken intuïtief bijstellen met de gratis MobileConnect-app.
Download App Artikel nr. uid

Gepersonaliseerde toegankelijkheid voor studenten en publiek

MobileConnect is Sennheisers  op wifi gebaseerde systeem voor accessible hearing. Het is geoptimaliseerd voor gebruik in universiteiten waar het perfect tegemoetkomt aan de vraag van studenten naar geavanceerde en toch gemakkelijk te gebruiken audiotechnologie. Aansluitend bij de BYOD-filosofie (bring your own device) is MobileConnect ook perfect geschikt voor gebruik in theater, opera, musical.

Voor universiteiten

In het academisch onderwijs gaat nog altijd niets boven een inspirerend hoorcollege door een charismatische prof. Hoe zou u het vinden als u alle inhoud en emoties moest missen omdat u er niets van hoort? MobileConnect brengt hogeresolutiegeluid naar het oor, gebruik makend van uw eigen mobiele telefoon.

Voor universiteiten

Hoe het werkt

Met MobileConnect, het innovatieve luisterondersteuningssysteem, worden lezingen via wifi in realtime en in hoge kwaliteit doorgestuurd naar mobiele apparatuur en smartphones. Voor toegang tot een livestream, moeten studenten enkel nog de gratis MobileConnect-app (beschikbaar voor iOS en Android) downloaden en installeren en met hun toestel connecteren op het wifinetwerk van de universiteit.

Hoogste betrouwbaarheid

Lage geluidsvertraging: De realtime audiostreamingserver stuurt audiocontent met een zeer lage latentie naar mobiele apparatuur en die lage latentie is onvermijdelijk voor luisterondersteuning via wifi.

Beste audiokwaliteit: We maken een realtime audiostreaming mogelijk op basis van het ‘bring your own device’-principe en garanderen zo een hoge klankkwaliteit en een perfecte spraakverstaanbaarheid.

Unicast-transmissietechnologie: Met MobileConnect is het versturen mogelijk van audiocontent via wifi naar alle smartphones wereldwijd (iOS & Android).

Hoogste betrouwbaarheid

Snel afgeschreven – ‘Bring Your Own Device’

Het publiek en de studenten maken gebruik van hun eigen smartphones, zodat geen bijkomende hardware nodig is. MobileConnect vereist onderhoud noch operationele kosten, waardoor de totale gebruikskost (TCO) daalt en een sneller rendement (ROI) wordt bereikt. U bespaart uzelf daardoor de moeite van het manipuleren van de toestellen en het batterijbeheer en ook om de hygiëne moet u zich geen zorgen maken.

Snel afgeschreven – ‘Bring Your Own Device’

Snel opgesteld, vlot in het gebruik

MobileConnect integreert gemakkelijk in elke bestaande audio-infrastructuur en is op minder dan één dag tijd geïnstalleerd. Gewoon het ConnectStation verbinden met uw bestaande audiosysteem, connecteren met uw wifi en de app starten. Dat is het zowat! Het hele systeem is onderhoudsvriendelijk en kan via de Admin Web Interface snel geconfigureerd worden.

Snel opgesteld, vlot in het gebruik

Sennheiser Education Solutions

Sennheiser Education Solutions

We offer cutting-edge digital audio technology for IT Manager, Professors and Students on a University Campus. Meer

Het pioniersysteem voor luisterondersteuning (assistive listening)

MobileConnect streamt audiocontent via wifi live en in schitterende kwaliteit rechtstreeks naar uw persoonlijke smartphone. Stel op een intuïtieve manier de geluidsparameters in met de gratis MobileConnect-app en stuur het audiosignaal naar uw koptelefoon, gehoorhulp of cochleair implantaat.

Persoonlijke luisterassistent

De persoonlijke luisterassistent is ontwikkeld in samenwerking met het Fraunhofer-Institut für Digitale Medientechnologie IDMT. Hij maakt het mogelijk het audiosignaal af te stemmen op uw individuele gehoorbehoeften. De intuïtieve touchscreenbediening biedt luisterondersteuning voor mensen met een gehoorprobleem en verbetert de spraakverstaanbaarheid en klankkwaliteit voor ieder van ons!

Persoonlijke luisterassistent

Unicast-modus

MobileConnect biedt luisterondersteuning via wifi voor alle smartphones wereldwijd (iOS & Android) en dat dankzij onze unieke Unicast Mode, een functie die geen enkele andere oplossing kan bieden. De meeste aanbieders maken gebruik van Multicast-transmissietechnologie die niet compatibel is met een groot aantal van de Android-smartphones.

Unicast-modus

 

Success Stories

Success Stories

Find out why other organizations choose Sennheiser MobileConnect Meer

Downloads

 • Transportinformatie voor lithium-ion-batterijen
  • Transport information for Lithium-Ion batteries (350 KB) Download

   Revision Date: 2019-12-23 Revision Number: 1.0

 • Gebruiksaanwijzing
  • User documentation MobileConnect / CinemaConnect Download

   Interactive HTML user documentation for the MobileConnect and CinemaConnect system

  • User documentation MobileConnect / CinemaConnect (7.7 MB) Download

   Printable PDF version of the interactive user documentation

 • Handleiding ‘snel wegwijs’
  • Quick Guide ConnectStation (380 KB) Download

   Online version of printed quick guide for the ConnectStation (central unit for MobileConnect and CinemaConnect)

 • Application Notes
  • Requirements for network integration in Integrated Mode (120 KB) Download

 • Link to download
 • Specificatiefiiches
  • System Specification MobileConnect (280 KB) Download

 • Technical Information
  • Application Note App Interface (170 KB) Download

   How to implement the launch of MobileConnect/CinemaConnect App via link in the customer app

 • Digital Brochures
  • Product brochure MobileConnect (3.1 MB) Download

Neem contact op

Sennheiser MobileConnect - het innovatieve systeem voor toegankelijk horen in theater, opera en musical. Vul het formulier vandaag nog in om achter te komen hoe MobileConnect toegang geeft voor een nieuw publiek.