Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos> Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos Se_icons_logos _ ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ AMBEO3D _ _ _ close
Menu

MobileConnect

Luisterondersteuning (assistive listening) op uw smartphone

Sennheiser MobileConnect streamt audiocontent via wifi live en in een hoge kwaliteit naar om het even welke smartphone. Laat uw publiek de klankkarakteristieken intuïtief bijstellen met de gratis MobileConnect-app.

Gepersonaliseerde toegankelijkheid voor studenten en publiek

MobileConnect is Sennheisers  op wifi gebaseerde systeem voor accessible hearing. Het is geoptimaliseerd voor gebruik in universiteiten waar het perfect tegemoetkomt aan de vraag van studenten naar geavanceerde en toch gemakkelijk te gebruiken audiotechnologie. Aansluitend bij de BYOD-filosofie (bring your own device) is MobileConnect ook perfect geschikt voor gebruik in theater, opera, musical.

Het pioniersysteem voor luisterondersteuning (assistive listening)

MobileConnect streamt audiocontent via wifi live en in schitterende kwaliteit rechtstreeks naar uw persoonlijke smartphone. Stel op een intuïtieve manier de geluidsparameters in met de gratis MobileConnect-app en stuur het audiosignaal naar uw koptelefoon, gehoorhulp of cochleair implantaat.

Persoonlijke luisterassistent

De persoonlijke luisterassistent is ontwikkeld in samenwerking met het Fraunhofer-Institut für Digitale Medientechnologie IDMT. Hij maakt het mogelijk het audiosignaal af te stemmen op uw individuele gehoorbehoeften. De intuïtieve touchscreenbediening biedt luisterondersteuning voor mensen met een gehoorprobleem en verbetert de spraakverstaanbaarheid en klankkwaliteit voor ieder van ons!

Persoonlijke luisterassistent

Unicast-modus

MobileConnect biedt luisterondersteuning via wifi voor alle smartphones wereldwijd (iOS & Android) en dat dankzij onze unieke Unicast Mode, een functie die geen enkele andere oplossing kan bieden. De meeste aanbieders maken gebruik van Multicast-transmissietechnologie die niet compatibel is met een groot aantal van de Android-smartphones.

Unicast-modus

Hoe het werkt

Met MobileConnect, het innovatieve luisterondersteuningssysteem, worden lezingen via wifi in realtime en in hoge kwaliteit doorgestuurd naar mobiele apparatuur en smartphones. Voor toegang tot een livestream, moeten studenten enkel nog de gratis MobileConnect-app (beschikbaar voor iOS en Android) downloaden en installeren en met hun toestel connecteren op het wifinetwerk van de universiteit.

Hoogste betrouwbaarheid

Lage geluidsvertraging: De realtime audiostreamingserver stuurt audiocontent met een zeer lage latentie naar mobiele apparatuur en die lage latentie is onvermijdelijk voor luisterondersteuning via wifi.

Beste audiokwaliteit: We maken een realtime audiostreaming mogelijk op basis van het ‘bring your own device’-principe en garanderen zo een hoge klankkwaliteit en een perfecte spraakverstaanbaarheid.

Unicast-transmissietechnologie: Met MobileConnect is het versturen mogelijk van audiocontent via wifi naar alle smartphones wereldwijd (iOS & Android).

Hoogste betrouwbaarheid

Snel afgeschreven – ‘Bring Your Own Device’

Het publiek en de studenten maken gebruik van hun eigen smartphones, zodat geen bijkomende hardware nodig is. MobileConnect vereist onderhoud noch operationele kosten, waardoor de totale gebruikskost (TCO) daalt en een sneller rendement (ROI) wordt bereikt. U bespaart uzelf daardoor de moeite van het manipuleren van de toestellen en het batterijbeheer en ook om de hygiëne moet u zich geen zorgen maken.

Snel afgeschreven – ‘Bring Your Own Device’

Snel opgesteld, vlot in het gebruik

MobileConnect integreert gemakkelijk in elke bestaande audio-infrastructuur en is op minder dan één dag tijd geïnstalleerd. Gewoon het ConnectStation verbinden met uw bestaande audiosysteem, connecteren met uw wifi en de app starten. Dat is het zowat! Het hele systeem is onderhoudsvriendelijk en kan via de Admin Web Interface snel geconfigureerd worden.

Snel opgesteld, vlot in het gebruik

MobileConnect bij het Britse Koninklijk Instituut voor Geneeskunde

Als een van de belangrijkste aanbieders van permanente medische scholing in het VK, speelt de Royal Society of Medicine (RSM) een vooraanstaande rol in de gezondheidssector van het land. De hoofdzetel van de organisatie op Wimpole Street nr. 1 is ook een van Londens belangrijkste congrescentra waar men onvermoeibaar blijft investeren in de beste infrastructuur voor de conferentiebezoekers. De RSM is de eerste professionele instelling in het VK die het luisterondersteuningssysteem Sennheiser MobileConnect installeert in het kader van een renovatieproject (voor een bedrag van £ 200.000) in het Guy Whittle Auditorium, dat in 2016 werd voltooid.

Het ConnectStation – het veelzijdige hart van het systeem

Het ConnectStation is een op wifi gebaseerd meerkanaalssysteem voor audiotransmissie voor mobiele apparatuur. Het systeem kan overal gebruikt worden waar audio uitgezonden wordt. Het ConnectStation en de gratis MobileConnect-app voldoen aan alle vereisten voor luisterondersteuning bij lezingen, toespraken, presentaties en evenementen.

Naadloze netwerkintegratie

MobileConnect voldoet aan de recentste technologische vereisten. Het integreert vlot in een bestaand netwerk en in een bestaande audio-infrastructuur. Het systeem is volledig interoperabel en vereist geen eigen oplossing.

Naadloze netwerkintegratie

Integratiemodus

De geïntegreerde modus maakt het mogelijk om MobileConnect te integreren in uw bestaande wifi-netwerkinfrastructuren. In de geïntegreerde modus kunnen tot 10 ConnectStations per netwerk ingesteld worden.
• Tot 10 ConnectStations aansluiten en beheren in één netwerk;
• 4 kanalen per ConnectStation;
• 100 clients per ConnectStation.

Integratiemodus

Alleenstaande modus

De alleenstaande modus is de juiste keuze als het niet nodig is om het ConnectStation te integreren in een bestaande wifi-infrastructuur. In de alleenstaande modus wordt de uitbreiding van het bereik tot stand gebracht door het gebruik van maximaal 8 toegangspunten.
• Uitbreiding van het bereik: tot 8 toegangspunten connecteren en beheren om de wifidekking te vergroten.
• De wifi-encryptie kan beheerd worden via de admin-interface van ConnectStation.

Alleenstaande modus

Read Customer Stories

Read Customer Stories

Find out why other organizations choose Sennheiser MobileConnect Meer

Downloads

 • Gebruiksaanwijzing
  • User documentation MobileConnect / CinemaConnect (7.7 MB) Download

   Printable PDF version of the interactive user documentation

  • User documentation MobileConnect / CinemaConnect Download

   Interactive HTML user documentation for the MobileConnect and CinemaConnect system

 • Technical Information
  • Application Note App Interface (170 KB) Download

   How to implement the launch of MobileConnect/CinemaConnect App via link in the customer app

 • Specificatiefiiches
  • System Specification MobileConnect (280 KB) Download

 • Application Notes
  • Requirements for network integration in Integrated Mode (120 KB) Download

 • Link to download
  • Firmware download at Sennheiser Connect download area Download

 • Handleiding ‘snel wegwijs’
  • Quick Guide ConnectStation (380 KB) Download

   Online version of printed quick guide for the ConnectStation (central unit for MobileConnect and CinemaConnect)

De audio-presets zorgen voor een aanpassing in de audio-instellingen op basis van persoonlijke wensen. Ze bieden echter geen vervanging voor therapeutische apparaten bereid door een gespecialiseerde akoesticus voor hoortoestellen. De MobileConnect App is geen medisch apparaat. De app aansluiten op een medisch apparaat mag alleen worden gedaan in overeenstemming met de specificaties van de fabrikant (met inbegrip van maar niet beperkt tot specifieke software of hardware, bijv. afstandsbedieningen of adapters). Alle veiligheid en gevaar vermijding instructies moeten worden verstrekt door de fabrikant van het medische apparaat.

Contact Us

Sennheiser MobileConnect - het innovatieve systeem voor toegankelijk horen in theater, opera en musical. Vul het formulier vandaag nog in om achter te komen hoe MobileConnect toegang geeft voor een nieuw publiek.

De velden met een *, moeten verplicht worden ingevuld