Discover Audio for Video

Speechline Digital Wireless

Specifiek ontworpen voor spraak

Ervaar de eenvoud. SpeechLine Digital Wireless is Sennheisers referentie onder de draadloze microfoonsystemen en garandeert de hoogste spraakverstaanbaarheid en een compromisloze klankkwaliteit.

Ontworpen voor bedrijven en universiteiten

De SpeechLine Digital Wireless-reeks bevat betrouwbare en zeer flexibele oplossingen op maat voor onderwijs- en bedrijfswereld. Ze is uitbreidbaar en beantwoordt aan de dagelijkse behoeften in werk- en leeromgevingen, van kleine ruimten tot gigantische, campusbrede installaties.

Hoogste betrouwbaarheid

Dankzij de geavanceerde systeemautomatisering en de voorgeconfigureerde klankprofielen biedt SpeechLine Digital Wireless de grootst mogelijke betrouwbaarheid en een professionele oplossing voor toespraken en lessen. Het systeem biedt ook een reeks aan gepersonaliseerde instellingen voor specifieke evenementen of speciale toepassingen.

Control Cockpit Software

De Sennheiser Control Cockpit-software is de revolutionaire nieuwe tool om vlot het hele SpeechLine Digital Wireless-systeem te gebruiken, te bedienen en te onderhouden. De software biedt op elk moment een globaal overzicht van alle SpeechLine Digital Wireless-apparatuur in het netwerk. Hij geeft in een notendop alle relevante statusinformatie en maakt het super gemakkelijk om voor een of meer toestellen tegelijk de instellingen aan te passen.

Control Cockpit Software

Automatisch frequentiebeheer

Voor een zo vlot mogelijke opstelling voert het automatische frequentiebeheer ter plaatse een realtime-scan uit op zoek naar vrije frequenties.

Automatisch frequentiebeheer

Automatisch interferentiebeheer

Indien zich frequentiestoringen voldoen tijdens gebruik schakelt het automatische interferentiebeheer naadeloos over naar een vrij kanaal.

Automatisch interferentiebeheer

Optimale schaalbaarheid voor toepassingen van elke omvang

Van een presentatieruimte met twee microfoonkoppelingen, een grotere vergaderzaal tot een campusbrede installatie met meer dan 2 000 links… Het maakt niet uit hoe groot uw installatie is, SpeechLine Digital Wireless en zijn Multi-Room-modus staan altijd garant voor de beste spraakverstaanbaarheid.

Multi-Room-modus

SpeechLine Digital Wireless gebruikt het toekomstgerichte, vergunningsvrije 1,9 GHz frequentiebereik. Om dat maximaal te benutten beschikt SpeechLine Digital Wireless over twee modi. De automatische modus garandeert de vlotste opstelling en een betrouwbaar maximumbereik tot 20* gelijktijdig gebruikte links. In Multi-Room-modus wordt het zendvermogen aangepast aan de grootte van de ruimte om het aantal links aanzienlijk te beperken. Door dat soort opties is SpeechLine Digital Wireless het ideale product voor een brede reeks aan projecten van uiteenlopende omvang.

*Afhankelijk van de plaatselijk goedgekeurde versie

Multi-Room-modus

Maximale flexibiliteit en afstandsbediening

Dankzij zijn ruime aanbod aan verschillende microfoontypes biedt SpeechLine Digital Wireless de gedroomde microfoonoplossing voor elke toepassing en elke sprekersvoorkeur.De microfoons ondersteunen allemaal afstandsmonitoring via de Sennheiser Control Cockpit-software of oplossingen van derden.

Presentatie en lezing

Voor hands-free presentaties kan gekozen worden tussen het draadloze tafelstatief, een in de hand gehouden model of een bodypackzender voor gebruik met lavalier of headmic, afhankelijk van de voorkeur van de spreker.

Presentatie en lezing

Podium

Voor podiumdiscussies biedt SpeechLine Digital Wireless panelleden het uiterst handige, draadloze SL-tafelstatief 133-S / 153-S DW en de SL Handheld DW voor vragen en reacties uit de zaal.

Podium

Vergadering

Voor conferentiezalen garandeert de uiterst flexibele, draadloze SL Boundary 114-S DW de beste spraakverstaanbaarheid en een maximaal gebruiksgemak voor alle deelnemers.

Vergadering

Campusbrede Installaties

Bij campusbrede installaties dekt het SpeechLine Digital Wireless-systeem alle spraaktoepassingen waarop de onderwijswereld een beroep doet: presentaties, lezingen, podium en meetings. Het systeem is volledig uitbreidbaar en alle SpeechLine Digital Wireless-apparatuur in alle gebouwen van de hele campus kunnen centraal gemonitord worden met de Sennheiser Control Cockpit-software.

Integreert zich naadloos

De SpeechLine Digital Wireless-reeks garandeert een volledige integreerbaarheid die ze te danken heeft aan de compatibiliteit van haar componenten met de standaarden voor multikanaalsaudio via IP Dante™, bedieningssystemen van derden met Crestron en uiteenlopende SpeechLine Digital Wireless antenne-oplossingen.

Dante™-interface

Met zijn volledig Dante™-compatibele microfoonportefeuille beantwoordt SpeechLine Digital Wireless perfect aan de vraag van de klanten naar kostenefficiënte en up-to-date oplossingen voor audio-integratie. Als onderdeel van de SpeechLine Digital Wireless-microfoonreeks, vormt de SL DI 4 XLR een Dante™-interface met vier ingangen om vlot draadloze microfoonontvangers toe te voegen of om een Dante™-systeem uit te breiden met mic/line-ingangen. Door zijn compacte vorm kan de SL DI 4 XLR ongeveer overal gemonteerd worden en in de buurt van audiobronnen, om analoge bedrading en de kans op interferentie tot het minimum te beperken.

Dante™-interface

Antenneoplossingen

De SpeechLine Digital Wireless-antenneoplossingen ondersteunen een vlotte en discrete installatie van antennes, precies daar waar ze nodig zijn. In combinatie met de aanbevolen passieve combiners kan het aantal wandmontages en kabels tot het minimum beperkt blijven en dat ondanks een maximale ontvangstkwaliteit.

Antenneoplossingen

Bedieningssystemen van derden

Voor een maximale afstandsbediening is alle SpeechLine Digital Wireless-apparatuur volledig compatibel en afstandsprogrammeerbaar met de standaard programmeerinterfaces van Crestron.

Bedieningssystemen van derden

Een volledig systeem

SpeechLine Digital Wireless vormt een volledig systeem van perfect op elkaar afgestemde en combineerbare audiotechnologie, met een gesofisticeerde portefeuille aan uiteenlopende microfoontypen, doorgewinterde microfoonsets en toebehoren zoals laders, lavalier- of headmics en antenneoplossingen.

All benefits at a glance

Downloads

 • Toepassingssoftware
  • Sennheiser Control Cockpit 3.2.0 Download

   Installer for Sennheiser Control Cockpit release 3.2.0

 • Digital Brochures
  • Product brochure Sennheiser Control Cockpit (2.1 MB) Download

  • Digital Brochure SpeechLine Digital Wireless (11 MB) Download

  • Sennheiser Control Cockpit Digital Brochure (4.9 MB) Download

 • Updates van de firmware
  • SpeechLine Digital Wireless Firmware 2.6.2 (1.1 MB) Download

   Firmware Version 2.6.2 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • SpeechLine Digital Wireless Firmware v2.2.1 (1 MB) Download

   Firmware Version 2.2.1 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • SpeechLine Digital Wireless Firmware v2.3.1 (1 MB) Download

   Firmware Version 2.3.1 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • SpeechLine Digital Wireless Firmware v2.4.0 (990 KB) Download

   Firmware Version 2.4.0 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • CHG 4N Firmware v1.1.0 (180 KB) Download

   Firmware Version 1.1.0 for the CHG 4N charger of the SpeechLine Digital Wireless series

  • Dante Firmware Update for SL DI 4 XLR (520 KB) Download

   Audinate Firmware Update Manager is required. Available at: www.audinate.com/products/firmware-update-manager

 • Gebruiksaanwijzing
  • Instruction manual SpeechLine Digital Wireless (5.9 MB) Download

   Printable PDF version of the interactive system documentation of the SpeechLine Digital Wireless series.

  • Software manual Sennheiser Control Cockpit 3.2.0 (PDF) (3.5 MB) Download

   Printable PDF version of the interactive instruction manual of the Sennheiser Control Cockpit software

  • Instruction manual SpeechLine Digital Wireless Download

   Information on the SpeechLine Digital Wireless system and instructions on how to install and operate the components of SpeechLine Digital Wireless

  • Software manual Sennheiser Control Cockpit 3.2.0 (HTML) Download

   Information on how to install, open and use the Sennheiser Control Cockpit software. Includes information on how to control and monitor the following Sennheiser products in the Control Cockpit: SpeechLine Digital Wireless, TeamConnect Ceiling 2, evolution wireless G3 & G4.

 • Specificatiefiiches
  • System Specification SpeechLine Digital Wireless (530 KB) Download

  • Product Specification Sennheiser Control Cockpit 3.2.0 (460 KB) Download

 • Application Notes
  • Single Room Planning and Setup Procedure (290 KB) Download

   Information on setting up SpeechLine Digital Wireless in a single room or location.

  • Multi-Room Mode Planning and Setup Procedure (290 KB) Download

   Information on setting up SpeechLine Digital Wireless in multiple rooms or locations using the Multi-Room Mode.

  • Application Note Antenna Mounting (2 MB) Download

   Important information and recommendations on antennas for SpeechLine Digital Wireless

 • Media Control Protocols
  • Sennheiser Sound Control Protocol for SpeechLine Digital Wireless (510 KB) Download

   Sennheiser Sound Control Protocol - Developer's guide for SL Rack Receiver DW and CHG 4N of the SpeechLine Digital Wireless series.

 • Handleiding ‘snel wegwijs’
  • Quick Guide SpeechLine Digital Wireless (3 MB) Download

   Online version of the printed quick guide for first steps using SpeechLine Digital Wireless. For SL Rack Receiver DW, SL Handheld DW, SL Bodypack DW

  • Quick Guide SL Tablestand 133-S DW, SL Tablestand 153-S DW, SL Boundary DW, CHG 2W (3.6 MB) Download

   Onlive version of printed quick guide for the SpeechLine Digital Wireless products: SL Tablestand 133-S DW, SL Tablestand 153-S DW, SL Boundary 114-S DW, CHG 2W

 • Witboek
  • Digital Workflows by Sennheiser - software-supported workflows designed for the daily business routine (740 KB) Download

   How to save time, cost and hassle with software-supported workflows

  • Overview of the Digital Workflows by Sennheiser (120 KB) Download

Contact Us